IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:45 | 1 юли 2021
Обновен: 23:46 | 23 април 2024

139 граждански организации кандидатстват в четвъртото издание на програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Подадените проектите за финансиране от Лидл България са от 66 населени места в цялата страна

По материала работи: Слав Велев
139 граждански организации кандидатстват в четвъртото издание на програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Общо 139 са подадените проекти за участие в четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“. Граждански организации от 66 населени места от 25 области на страната изпратиха своите разработени проекти. Кандидатурите са разпределени в трите тематични области на програмата както следва – 35 проекта за околна среда, 66 за образование и 38 за култура и историческо наследство.

„За нас отговорността е ключов приоритет, залегнал в основата на бизнес модела на Лидл, който намира израз във всеки аспект на нашата дейност, включително в грижата за обществото и създаването на условия за по-качествен и пълноценен начин на живот. Щастливи сме, че отново толкова много граждански организации са подготвили проекти с мисъл за развитието на регионите си и че  припознаха „Ти и Lidl за по-добър живот“ като надежден партньор, с когото да постигнат устойчиви резултати“, каза Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации”, Лидл България

„Гражданската енергия е важна за подобряване качеството на живот на хората. Финансираните през последните години инициативи по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ го доказаха със своя реален принос за развитието на съответните населени места. Отчитаме като положителна тенденция факта, че дори в година на сериозна здравна и икономически криза гражданите от 66 населени места, обединени в своите организации, търсят и предлагат решения на проблемите в различни области на своя социален живот. В това отношение „Ти и Lidl за по-добър живот“ е чудесен пример за инициатива, която не само осигурява финансова подкрепа, но и като цяло популяризира именно идеята за активно гражданско участие като средство за  решаване на социално значими проблеми“, каза Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Получените проекти влизат в комплексен процес на оценяване. В първия етап кандидатурите се проверяват по административни критерии. Във втория се оценяват от жури с опит и експертиза по оценка на подобни проекти, а в последния трети етап преминават през оценка от служители на Лидл България. Одобрените организации ще получат финансиране в размер до 10 000 лв. Всеки проект ще трябва да бъде реализиран в срок от 8 до 12 месеца, след получаване на безвъзмездната финансова помощ.

Четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ стартира на 13 май 2021 г. До 10 юни Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки касов бон, събрани във фонд, с който компанията отново да подкрепи социално значими проекти. Право на финансиране имат граждански организации от цялата страна, като подаването на предложения за проекти продължи до 28 юни.

Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Новини Варна