IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:10 | 5 юли 2021
Обновен: 04:36 | 23 март 2024

Четирите обзорски села остават в община Несебър

Референдумът е валиден с избирателната активност над 76%.

По материала работи: Слав Велев
Четирите обзорски села остават в община Несебър

Четирите села от община Несебър, които трябваше да преминат според референдум от края на февруари в новосформираната община Обзор, се проведе контрареферендум. Какви са резултатите и какво следва, тъй като ЦИК поиска допитването да не се състои?

С "Да" са отговорили 134 избиратели, а 41 - с "Не" на поставения на референдума въпрос. Избирателната активност е била висока - 76,19%.

"През вчерашния ден не са постъпвали сигнали и жалби за нарушения, протече гласуването при спокойна, нормална обстановка", заяви в "Денят започва" на БНТ председателят на Общинската избирателна комисия в Несебър Силвия Димитрова, предаде Агенция "Кросс".

Решението за отчитане на резултатите от вчерашното гласуване също подлежи на оспорване пред административен съд, в който има друго висящо дело по оспорване решението на общински съвет Несебър за насрочването на референдума.

Коментари

Новини Варна