IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:30 | 8 юли 2021
Обновен: 19:08 | 22 април 2024

Момиче призова за помощ във "Фейсбук" и изчезна. Откриха го мъртво след дни в Търново

По тялото на 15-годишното дете са намерени следи от нараняване

По материала работи: Слав Велев
Момиче призова за помощ във "Фейсбук" и изчезна. Откриха го мъртво след дни в Търново

15-годишно момиче бе открито мъртво в старата столица Велико Търново. Трупът е намерен в сряда вечерта около 22:30 часа в района на хижата на алпиниста в кв. „Зона В“.

Тийнейджърката е била издирвана в продължение на два дни от семейството и приятели й, като дори са пуснали апел за помощ в социалната мрежа фейсбук, съобщава "Борба".

Една от версиите за смъртта е убийство, като дори има задържан заподозрян. Момичето е родом от село Ресен. Ученичка е в Професионалната гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ във Велико Търново.

По информация на изданието е изчезнала в началото на седмицата, като последно е забелязана с мъж на 40 години от Ресен.

Той работел във фурната в малкото населено място, а вечерта преди да бъде открито безжизненото тяло е нощувал с момичето в хотелски комплекс на 7 километра до Велико Търново. Мъжът е арестуван, по случая тече разследване, образувано е досъдебно производство.

По тялото на момичето, открито мъртво във Велико Търново, са открити следи от наранявания, причинени вероятно от падане, а до нея е бил межународният и паспорт, разкъсан на парчета. Това съобщи говорителят на прокуратурата в старата столица Илиян Благоев, предаде "Монитор".

В момента на мястото се извършва повторен оглед от криминалистите с участието и на алпинисти заради специфичния релеф на терена. Работи се по всички възможни версии: от нещастен случай и самоубийство, до убийство. Към момента не е задържано лице, уточни прокурор Благоев, като по този начин опроверга появилата се по-рано информация, че е бил арестуван мъж, с когото момичето било в приятелски отношения. По случая продължава да се работи с разпит на свидетели и др. следствени действия.

Коментари

Новини Варна