IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:37 | 30 май 2014
Обновен: 16:05 | 3 май 2024

Връщат спешен телефон 150

Връщат спешен телефон 150

По материала работи: Златина Добрева
Връщат спешен телефон 150

Здравният министър Таня Андреева обяви, че използваният допреди няколко години телефон за спешна медицинска помощ 150 ще бъде възстановен, предава „Дарик”. Целта е да бъде улеснена работата на спешната помощ, а линията ще работи успоредно с вече съществуващия единен телефон за спешни случаи 112.

В кулоарите на НС здравният министър обяви, че повишаването на заплатите на лекарите от спешната помощ не може да повлияе на проблемите вътре и не стои на дневен ред.

Идеята за връщане на телефон 150 бе подхвърлена вчера от зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Все още не се знае кога възстановената линия ще заработи отново и ще може да приема сигнали от граждани.

До раздвижването в Здравното министерство се стигна след смъртта на фотографката Елизабет Димитрова, според чиито близки линейката е пристигнала 55 минути след подаването на спешния сигнал, пише News.bg.

Коментари

Новини Варна