IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
11:00 | 9 юли 2021
Обновен: 18:09 | 28 март 2024

Как се прониква в скъпа кола за по-малко от минута? Апашите знаят как (ВИДЕО)

Специален ключ се справя за 50 секунди, но системите за сигурност сработват

По материала работи: Слав Велев
Как се прониква в скъпа кола за по-малко от минута? Апашите знаят как (ВИДЕО)

Снимка и видео: YouTube

В наши дни изглежда невъзможно да се проникне в модерен автомобил, без крадецът да разполага високи технологии. Налични са много системи за сигурност и инструменти за защита, но докато колите са оборудвани със стандартни брави, проникването в тях не е проблем, пише Automedia.investor.bg.

Това стана ясно и от ново видео, публикувано в YouTube от LockPickingLawyer. Неговият автор използва специален инструмент Lishi, който е подходящ за повечето автомобили на Ford и се продава в интернет. Мъжът го вкарва в ключалката на вратата от страната на водача и започва да плъзга две остриета една по една в него. Може да се чуете как остриетата щракат върху щифтовете на ключалката, като процесът не отнема много време.

Проникването в салона обаче не не остана незабелязано. Приблизително 10 секунди след отварянето на вратата авторът на видеото получава предупреждение на своя смартфон „Задейства се аларма“. Това означава, че се е активирала една от системите за сигурност, която не получава сигнал от стандартния ключ.

Всъщност, много съвременни ключове са оборудвани с идентификационни предаватели, които „казват“ на автомобила, че ключът разрешава отварянето на вратите си и стартирането двигателя. Опитът да се използва само върха на ключа и няма да бъде успешен.

Още новини от света на автомобилите ще намерите ТУК

Коментари

Новини Варна