IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:00 | 12 юли 2021
Обновен: 10:59 | 28 март 2024

Служебните министри отрязали Слави, не искат Ники Василев за премиер

Имали различия с ИТН за икономическата и финансовата политика

По материала работи: Слав Велев
Служебните министри отрязали Слави, не искат Ники Василев за премиер

Снимка: БГНЕС/tribune.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов съобщи, че е поканил трима служебни министри да останат в редовното правителство, което партията ще състави, но те отказали.

По-късно министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на образованието Николай Денков изпратиха до медиите съвместно изявление, в което изложиха мотиви си за решението си.

Те не са харесали програмата на Слави Трифонов и предложеното от него правителство с премиер Николай Василев, предаде "ДНЕС.bg".

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, се казва в изявлението на Василев, Петков и Денков.

Още политически новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна