IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:15 | 20 юли 2021
Обновен: 14:59 | 17 април 2024

Откриха мъртъв, един от свързаните с нахлуването в цеха в Чешнегирово

Старши лейтенант Тодор Манчев е намерен с огнестрелна рана в стаята му

По материала работи: Слав Велев
Откриха мъртъв, един от свързаните с нахлуването в цеха в Чешнегирово

Служител на Военна полиция се е самоубил на полигона "Ново село", къде се провежда учение. Информацията бе потвърдена от пресцентъра на Министерство на отбраната. От там уточниха, че е образувано досъдебно производство по случая във Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Тялото на старши лейтенант Тодор Манчев е открито в стаята му на полигона в късния следобяд вчера. При огледа е установено, че военният полицай се е застрелял, съобщиха "Пловдив Прес" и "24 часа", предаде "Дир.bg". Към момента няма информация за причината за самоубийството. Не е ясно и дали военнослужещият е оставил предсмъртно писмо.

По неофициални и непотвърдени данни обаче старши лейтенант Тодор Манчев е един от наказаните след учението на 11 май, когато въоръжени американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово. Военният полицай е бил част от логистиката на учението "Суифт Респонс".

„Не можем да потвърдим за наказанието, той е подал доклад за случилото се“, допълниха от Министерството на отбраната. 

Собственикът на цеха Марин Димитров каза, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание.

"Нито казват върви ли следствие по този случай, нито нищо", каза Димитров.

Коментари

Новини Варна