IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
08:50 | 29 май 2014
Обновен: 02:28 | 17 април 2024

Прокуратурата поиска 3 г. условно за Цветан Цветанов

Прокуратурата поиска 3 г. условно за Цветан Цветанов

По материала работи: Златина Добрева
Прокуратурата поиска 3 г. условно за Цветан Цветанов

Прокуратурата поиска 3 г. условна присъда за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Държавното обвинение поиска още за период от три години Цветанов да не може да заема висша държавна длъжност. Пледоарията по второто от делата срещу зам.-председателя на ГЕРБ - това за отказаните СРС-та срещу бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров, бе при закрити врата, допълва БГНЕС. Самият прокурор Калоян Ангелов отказа да каже каква присъда е поискал в пледоарията си.
Прокуратурата обвинява Цветанов, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС- та. Краят на процеса бе отложен в средата на май, заради постановление на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, което съдът изиска, но не беше получил.
Съдия Тони Гетов обясни, че това постановление е важно заради датата, на която е образувано досъдебното производство - т.е. дали тя предхожда датата на исканията за използване на СРС-та.

Коментари

Новини Варна