IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
08:41 | 29 май 2014
Обновен: 09:03 | 23 април 2024

65 лекари от столичната "Бърза помощ" хвърлиха оставки

65 лекари от столичната "Бърза помощ" хвърлиха оставки

По материала работи: Златина Добрева
65 лекари от столичната "Бърза помощ" хвърлиха оставки

65 лекари от столичния Център за спешна медицинска помощ са подали оставка. Това каза за БТА д-р Светлана Богданова, заместник-директор на центъра. Тя посочи, че работещите в центъра отиват на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването заради неправомерното според тях предложение за уволнение на директора на Центъра д-р Георги Гелев.
Д-р Гелев коментира, че не знае за този протест и за оставките, тъй като е в отпуск по болест до края на юни.
По-рано лекарите от спешната помощ в София обявиха, че са в стачна готовност, припомня dnes.bg. До това тяхно решение се стигна, след като здравното министерство предложи за уволнение д-р Гелев след проверка на състоянието на „Бърза помощ“.
Самият Гелев категорично отхвърли обвиненията срещу него и настоя, че проблемът в спешната помощ е на по-високо ниво.
Конкретен повод за проведената проверка и исканата оставка беше смъртта на фотографката Елизабет Димитрова, която издъхна преди три дни преди пристигането на линейка.
Близките на починалата твърдят, че са чакали 55 минути екипа на „Бърза помощ“, а от центъра твърдят, че линейката е стигнала за 18 минути след постъпилия сигнал.

Коментари

Новини Варна