IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
16:30 | 24 юли 2021
Обновен: 20:38 | 23 април 2024

Внимание: Жега! Градусите скачат до 44°

Температурата на морската вода е 26°-27°

По материала работи: Слав Велев
Внимание: Жега! Градусите скачат до 44°

Графика: Meteo Balkans

Опано горещо време идва над България от довечера. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 28°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


   
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб източен, по най-високи части до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 17°.

Задават се много сериозни горещини в следващите дни, като тенденцията за повишаване на температурите ще се запази до началото на месец август. Очакваните температури ще са между 35-44 градуса по Целзий, прогнозират от Meteo Balkans.

Според повечето модели най-топло ще е над Дунавската равнина, като не са изключени и нови температурни рекорди.

Първите дни на август също ще бъдат белязани от опасни горещини, като тогава се очаква на места живакът на повече места у нас да надхвърли 40 градуса.

Коментари

Новини Варна