Варна 13°
fallback
България
11:00 | 25 юли 2021
Обновен: 16:32 | 28 април 2024

Започна заветната среща на ИТН с ДПС (ВИДЕО)

Партията на Слави приключва кръга от партийни консултации за нов кабинет

По материала работи: Слав Велев

Кадър: Новини.бг

Днес завършват консултациите на първата парламентарна сила "Има такъв народ" в търсене на подкрепа преди да се пристъпи към създаване на правителство.

От 11 часа е последната среща на хората на Слави Трифонов с ДПС. Ще бъдат обсъдени приоритетите и политиките, по които двете партии могат да работят заедно. Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов подчерта в хода на политическите срещи, че разговорите, които се провеждат с партиите, не са обвързани с коалиционни взаимоотношения.

В петък бе срещата с Демократична България, а в събота - с Изправи се БГ. Ние идваме".

От ДБ и ИБГНИ няколко пъти заявиха, че не биха участвали в кабинет с участие на ДПС и ГЕРБ.

В преговорния екип на ИТН са Виктория Василева, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

ДПС пък се представляват от лидера Мустафа Карадайъ и тримата заместници на парламентарната група.

 

Василева поясни, че било логично и средно тези срещи да са в НС и с всички сили, с изключение на ГЕРБ. Поясни,че провеждат срещите с чувството на отговорност, на това, което предстои. Надява се на конструктивен и добронамерен диалог.

Карадайъ нас свой ред заяви, че ИТН има най-много депутати в НС. Приветства ги за идеята, че процесите в НС трябва да текат в диалог, че да се очертаят приоритетите и темите от дневния ред на обществото и самото НС. Поясни, че добра била средата в 46-то НС, защото имало добра основа за диалог. Възстановяването на нормалността в политиката, която на нас е тема от 12 години, минава през диалог между партиите, институциите и т.н., каза той. Според него 46-от НС засега имало добра основа за диалог и призивът им е всички партии в НС да се възползват от тази ситуация и така да очертаят дневния ред на обществото, за да може така да очертаят този на НС и на едно бъдещо управление на страната. 

Това по думите му обаче минава през една реална и отговорна оценка на миналите периоди и да се очертаят бъдещите действия.

От наша страна е интерес да чуем приоритети ви и намеренията как ще се постигат те, каза Карадайъ. Надява се да може да продължат разговори в общите теми.

Очаквайте подробности!

Автор на статията:
Слав Велев
дпс нс консултации кабинет ИТН 46
0 коментара
fallback
fallback