IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:40 | 28 юли 2021
Обновен: 12:27 | 28 март 2024

За какво най-често мрънкат туристите на морето?

По Черноморието в момента има предимно българи

По материала работи: Слав Велев
За какво най-често мрънкат туристите на морето?

„Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, съответно жалбите също. В началото на годината беше затворено почти всичко. Коректността на търговците се е повишила, защото е трудно да се оцелее в тези необичайни условия”.

Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия.

По думите му на нашето Черноморие в момента има предимно българи. „Най-често туристите се оплакват, че поради наплив се вдигат цените на чадърите и шезлонгите. Част от хората се оплакват и от лоши условия за настаняване и недобро отношение от страна на персонала”, поясни Маргаритов.

Той коментира и това, че в условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини. „До 31 декември миналата година действаше извънредното законодателство, което удължаваше значително срока за възстановяване на средства от страна на туроператорите. Към момента тази норма не е в сила. Така че, когато пътуването се отменя, хората да настояват да си получат парите", каза още председателят на КЗП.

Коментари

Новини Варна