IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:15 | 29 юли 2021
Обновен: 00:57 | 15 май 2024

Премиерът: Трупани са дефицити чрез измами в бюджета

Необходима е спешна актуализация, призова Янев

По материала работи: Слав Велев
Премиерът: Трупани са дефицити чрез измами в бюджета

Кадър: Bulgaria ON AIR

За да отговарят на въпроси на депутатите за финансовото състояние на държавата и за финансовото наследство от предишното управление - в пленарната зала днес дойдоха служебният премиер и министри от кабинета.

Над 2 часа депутатите питаха за икономическото състояние на държавата. Още в първите месеци на годината, по думите на Стефан Янев, бюджетът е бил изхарчен. За 2 месеца са били направени доста промени, очаква се актуализацията на бюджета да бъде гласувана извънредното правителствено заседание от 15 часа днес.

На свой ред Кирил Ананиев от ГЕРБ каза, че разчетите на управляващите са били в норма.

"Картината, която заварихме в държавното финансиране е притеснителна", посочи Стефан Янев, предаде Bulgaria ON AIR.

Системно несъбиране на данъци и бюджет, светещ в червено. Така той определи икономическата ситуация, в която е поел ръководството на държавата.

"Картината е притеснителна. Да се трупат дефицити чрез измами", настоя Янев.

Необходима е актуализация, призова служебният премиер. Тя е готова и ще бъде внесена за обсъждане в парламента. А, за да защитят своите разчети, думата взеха предишните управляващи.

"Нали не си мислите, че хората ще повярват, че за два месеца събрахте два милиарда лева", посочи депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев.

Депутатите бяха запознати и с това какво се случва с Плана за възстановяване и устойчивост. Новият актуализиран план трябва да бъде одобрен от депутатите преди да бъде изпратен в Европа.

Народните представители удължиха работния си ден, за да изслушат и служебния министър на икономиката Кирил Петков по темата ББР. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов. 

Коментари

Новини Варна