IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
17:00 | 29 юли 2021
Обновен: 16:52 | 25 април 2024

Общински съветници се сбиха в Шумен

Агресията е предизвикана от твърдението, че скаутският клуб "Мадарски конник" е получил близо 100 000 лв. финансиране от Общината

По материала работи: Слав Велев
Общински съветници се сбиха в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Екшън в местния парламент в Шумен: Съветници в ръкопашна схвадка. Общинският съветник Добромир Драев си изпусна нервите по време на заседание на Общинския съвет в Шумен днес. Нападение и викове опорочиха общинската сесия, която в момента тече в зала "Проф. Венета Вичева", предаде Радио Шумен.

След като Драев се качи на сцената и крещя срещу общинския кмет Любомир Христов, слезе долу в залата и се отправи към бившия кмет и настоящ съветник Красимир Костов. След още викове последва и физическа атака срещу Костов, който беше съборен на седалката. Агресията бе предизвикана от твърдението на бившия кмет, че през годините скаутският клуб "Мадарски конник" е получил близо 100 000 лв. финансиране от Общината. Драев бе удържан от общински служители и съветници.

Преди саморазправата обаче кметът на Шумен Любомир Христов обясни, че Общината няма намерение да унищожи скаутския клуб, както се изрази Добромир Драев. Христов уточни, че те искат да помагат, а не да закриват.

В дискусията се включи и общинската съветничка Даниела Русева, която каза, че ако се вземе решение за финансиране на скаутския клуб, със същата сума трябва да се финансират и останалите НПО-та в Общината.

Драев иска 15 000 лева за издръжката на скаутския клуб, който бил в тежко състояние заради пандемията.

След емоционалната дискусия, при която се стигна до викове, бой и обиди, заседанието бе спряно за 10 минути.

Репортер на Радио Шумен съобщи, че преди минути Драев извика полиция в отговор на реплика на Костов, че бил дрогиран и пиян. Председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова го помоли да напусни залата, което той направи.

В крайна сметка предложението за финансиране на скаутите не срещна подкрепа. "За" гласуваха 17 общински съветници, но и толкова се въздържаха. Против са 6.

Коментари

Новини Варна