IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:45 | 5 август 2021
Обновен: 11:15 | 4 май 2024

По 540 лв. на семействата на загиналите горски

Единият от починалите трябвало да се сгоди днес

По материала работи: Слав Велев
По 540 лв. на семействата на загиналите горски

34-годишният Антон Гръбчев/Кадър: bTV

Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат еднократна помощ от 540 лева, каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социална политика Гълъб Донев, цитиран от БТА.

Вече са разпоредени действия на Агенцията за социално подпомагане да се направи оглед на засегнатите от пожарите имоти. На хората, пострадали от пожарите, може да се отпуснат по 375 лева помощ за жизненоважни потребности, каза Донев.

Министерският съвет има готовност и работи за насочване на допълнителни пари от бюджета към общините, в които има пострадали къщи и стопански постройки. На това подпомагане могат да разчитат хората с пострадали основни жилища, с разрешения за строеж, уточни той.

Народният представител Мая Манолова призова за национална кампания за събиране на средства и за подкрепа на пострадалите от пожарите.

34-годишният Антон Гръбчев е трябвало да даде годежен пръстен на приятелката си днес, съобщи пред bTV брат му Иван.

Антон е един от загиналите горски служители при гасенето на пожара край село Петрово, община Сандански вчера.

Иван Гръбчев сподели, че семейството и близките му са в шок от трагедията.

„Майка ми още чака той да се прибере, всички сме в шок“, сподели той.

Братът на жертвата беше категоричен, че ще търсят възмездие по съдебен път и изрази надежда да няма повече такива инциденти.

Втората жертва на огнената стихия – Валери Димитров, е от Кресна.

А сутринта от прокуратурата съобщиха, че водят разследване за смъртта на двамата служители на Югозападното държавно предприятие.
 

Коментари

Новини Варна