IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:30 | 6 август 2021
Обновен: 20:54 | 28 март 2024

Министър-председателят идва във Варна

Стефан Янев ще и посети и Плиска

По материала работи: Слав Велев
Министър-председателят идва във Варна

Стефан Янев/Кадър: Нова ТВ

Министър-председателят Стефан Янев ще и посети Плиска и Варна на 7 и 8 август.

В 11 ч. утре премиерът ще участва в официалното откриване на деветото поредно издание на „Дни на предците – Плиска 2021“, което ще се проведе в Националния историко-археологически резерват „Плиска”. Фестивалът включва изяви на клубове за исторически възстановки, на археолози, на майстори на старинни занаяти, които показват бита и традициите на старите българи от ранното и късното Средновековие.

В 18 ч. на 7 август министър-председателят Стефан Янев е гост на тържественото честване на 142-годишнината от създаването  на Военноморските сили на Република България. Събитието ще се състои във Фестивалния и конгресен център във Варна.

В 9 ч. в неделя, 8 август, премиерът Янев ще присъства на ритуала по тържественото вдигане на флаговете на корабите от Военноморските сили на Република България, който ще се проведе на Морска гара Варна. След събитието ще се извърши военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.  В рамките на церемонията министър-председателят Стефан Янев ще отправи приветствие към курсантите, получили първите си офицерски пагони.

Коментари

Новини Варна