IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
09:20 | 8 август 2021
Обновен: 10:44 | 28 март 2024

Екстремален индекс за пожари в 16 области днес

Вижте какво време ни очаква през идната седмица

По материала работи: Слав Велев
Екстремален индекс за пожари в 16 области днес

Графика: НИМХ

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии в 16 области в страната за днешния 8 август. Индексът важи за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Перник и Бургас.

Времето днес ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и по-топло. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

В началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще има в следобедните часове над планините в Югозападна България, където на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Температурите отново ще се повишат и през първите два дни от седмицата максималните ще са между 34° и 39°, по Черноморието по-ниски.

В сряда със слаб до умерен вятър от север-североизток температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Североизточна България и планините на Югозападна ще превали и прегърми; възможни са локални интензивни явления.

Коментари

Новини Варна