IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
08:40 | 9 август 2021
Обновен: 10:12 | 29 март 2024

Даскалите не искат ваксина! Не ги блазни нито отпуск, нито 500 лв. бонус

Малко над 40% от учителите са имунизирани срещу COVID

По материала работи: Слав Велев
Даскалите не искат ваксина! Не ги блазни нито отпуск, нито 500 лв. бонус

Синдикат „Образование“ направи национално проучване относно кампанията за ваксинация в Република България и прилагането на тази кампания към учителите.

 При въпрос: „Бихте ли приели задължително ваксиниране срещу ковид за всички в България?“ - 91.5% са отговорили против.

На въпроса: „Бихте ли подкрепили задължителни ваксини срещу ковид за учители, директори и работещи в просветната сфера?“ – Категорично „не“ са заявили  93.7%

41.1% от запитаните са отговорили, че са ваксинирани, а 9.6% се колебаят.

На следващия въпрос: Бихте ли се ваксинирали срещу платен отпуск от 2 дена, 95.1% са категорични, че не е биха го направили за това, като 93% не биха се ваксинирали дори и за 500 лева финансов бонус.

Във връзка с евентуално въвеждане на задължително ваксиниране за учители, 51.2% от респондентите заявяват, че ще участват в стачка срещу това, а 34% биха участвали в протести.

75.9% биха поискали оставката на Президент или Премиер, ако се въведе задължително ваксиниране за учители.

95% от анкетираните заявяват, че евентуално задължително ваксиниране на лекари и учители е политическо решение, кореспондиращо с безумие.

Над 31% от участниците отговарят, че държавата трябва да осигури безплатни ежемесечни тестове за антитела на учители, 9.3% смятат, че само ваксините носят имунитет.

От статистиката следва, че българските учители са с най-голям процент ваксинирани /41% по данни на Синдикат „Образование“/ от останалите граждани, където ваксинираните са 19%. Това поставя българските педагози като лидери в процеса по ваксинация и показва тяхната активна гражданска позиция.

В това изследване са участвали 17 247 респонденти, като от тях 82.3% жени,17.75 мъже, а 66.1% работят в сферата на образованието.

Друго проучване показва също, че българските учители, вследствие на прекомерния стрес и професионалното изгаряне, страдат от огромен брой професионални заболявания, като онкологични заболявания, сърдечно-съдови заболявания, заболяване на двигателната и опорната система, алергии и много други, а изследването на новите ковид ваксини към тези болести е още в зародиш. Затова и много от личните лекари съветват да не се избързва с ваксините, при подобен тип заболявания.

Също така прекомерното говорене на темата ковид, брой заразени, странични ефекти от ваксини и политизирането на мерките, доведе до огромно колебание на българските граждани към ваксинационния процес, поради което България е с много нисък процент ваксинирани.

Синдикат “Образование“ настоява към правителството на Република България за деполитизация на мерките и решенията за затваряне на образователни институции. Нека българските ученици да не бъдат отново големите потърпевши от политическите решения за повсеместно затваряне на училища и детски градини. Нека преминаваме в дистанционно обучение при 30% болни ученици и учители.

"Нека след месец да направим всичко възможно, нашите деца и ученици да започнат учебната година в редовна учебна среда", коментира д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа.

Коментари

ВАКСА ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна