IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
17:01 | 18 август 2021
Обновен: 15:48 | 28 април 2024

ИБГНИ: Ще направим всичко възможно да има кабинет с третия мандат

България е изправена пред серия от кризи и е нужно държавническо, отговорно отношение, подчерта президентът

По материала работи: Слав Велев
ИБГНИ: Ще направим всичко възможно да има кабинет с третия мандат

Ще направим всичко възможно да има кабинет с третия мандат. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след консултациите при президента. България е изправена пред серия от кризи и е нужно държавническо, отговорно отношение, подчерта от своя страна Румен Радев.

Когато говорим за тези неща в парламента няма малобройни и многобройни партии, има партии с ясни граждански позиции. Така че, нищо че сте най-малобройната партия в този парламент, вашата позиция е изключително важна. Аз се надявам, че вие като коалиция, която активно комуникира и с другите партии, може да ни ориентирате на какъв етап според вас и с какви шансове е съставянето на редовен кабинет и как вие виждате възможна формула това да се случи, допълни Румен Радев.

Вчера първите три политически сили в парламента потвърдиха позициите си пред президента и обявиха готовност за нови избори.

От "Има такъв народ" заявиха, че няма да подкрепят правителство с третия мандат. ГЕРБ обявиха, че очакват връчването на втория мандат и казаха, че ще го върнат веднага. От БСП потвърдиха, че ако получат третия мандат - ще проведат разговори с всички парламентарно представени политически сили без ГЕРБ и ДПС в опит за съставяне на правителство.

Коментари

Новини Варна