IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:00 | 2 септември 2021
Обновен: 05:18 | 5 май 2024

Зверство: Баща уби двумесечно си бебе, пречело му да спи

Ганчо от дете „попипвал“ и от млад станал любител на чашката

По материала работи: Слав Велев
Зверство: Баща уби двумесечно си бебе, пречело му да спи

Снимката е илюстративна

31-годишен жител на старозагорското село Хрищени е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за убийство на двумесечно бебе. Наскоро излезлият от затвора, където изтърпял поредната си присъда Ганчо И. Христов  е бил закопчан по закона за МВР на 1 септември, а ден по-късно наблюдаващият прокурор е постановил оставането му зад решетките за още 72 часа, предаде "Монитор".

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, т.3, т.4 и т.12 от НК. Ако бъде доказано, се очаква доживотна или минимум 20-годишна присъда при строг режим на изтърпяване. Очаква се в петък съдът да се произнесе по поисканата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Гнусното престъпление е извършено около полунощ на 31 август, когато вбесеният от плача на синчето си Ганчо първо набил майката, с която живеел на съпружески начала, а след това стоварил юмруци и върху телцето на бебето. Минути по-късно мъртво пияния „баща“ заспал на кревата и дори не обърнал внимание на пристигналите след обаждането на телефон 112 спешни медици. Те обаче само констатирали смъртта на пеленачето и уведомили Първо РУ „Полиция“ в Стара Загора за трагедията.

Жителите на Хрищени са потресени от случилото се. По думите им Ганчо от дете „попипвал“ и от младини станал любител на чашката. След поредното му влизане и излизане от затвора хората решили, че се е „вразумил“, след раждането на момченцето в махалата имало голямо празненство.

„Това е изрод, за такъв няма нужда от съд, да ни го дадат на нас да го съдим!“, коментираха близки на почернената майка.

Досъдебното производство е в сравнително начален стадий, разпитват се свидетели, назначени са множество експертизи. Обвиняемият има сериозно криминално минало, но досега не е осъждан за убийство или нанасяне на тежки физически нараняване, коментираха лаконично от държавното обвинение .

Коментари

Новини Варна