IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
05:12 | 5 юни 2014
Обновен: 03:22 | 24 март 2024

ГЕРБ внася пети вот на недоверие

ГЕРБ внася пети вот на недоверие

По материала работи: Златина Добрева
ГЕРБ внесе вот на недоверие

Партия ГЕРБ внася днес ново искане за вот на недоверие към кабинета, по-малко от седмица след гласуването на последния. Това е петият поред вот.
Този път опозицията иска оставката на кабинета "Орешарски" заради провал във финансовата политика. Мотивите за вота трябва да бъдат готови днес.
ГЕРБ готвят вота на недоверие, защото са притеснени, че правителството мисли да изтегли заем от 3 млрд. лв. Отговорът на управляващите е, че новият заем се взима, за да се изплатят стари дългове, пише dnes.bg.
Досега от ГЕРБ са внасяли четири вота на недоверие, като всички те са били отхвърляни от мнозинството. На 30 май тази година беше отхвърлен този за провал в областта на енергетиката. Предишните вотове бяха за политиката на кабинета в сектор "Сигурност", заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите, и за провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

Коментари

Новини Варна