IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:40 | 10 септември 2021
Обновен: 09:32 | 26 март 2024

Идва ли циганското лято?

Живакът отново скача над 30 градуса

По материала работи: Слав Велев
Идва ли циганското лято?

След захлаждането от края на август, времето у нас отново се затопля, прогнозират синоптиците. В края на тази и почти през цялата следваща седмица температурите ще се повишат и ще усетим отново лятото. Очаква се термометрите в някои места в страната да покажат стойности около 30 градуса.

В петък все още остава прохладно. Слабите есенни превалявания ще започнат да намаляват и в петък ще превалява единствено на места в Югоизтока. Дневните температури от почти есенния интервал 20-25 градуса ще започнат да се повишават с по градус-два в следващите дни.

Около крайбрежието температурите също се очаква да се повишат с градус-два в края на седмицата. Вятърът още в петък ще запоне да отслабва, а през почивните дни и вълнението ще утихне. Температура на морската вода е 23-24 градуса

Следващата седмица ще започне със значително по-топло време спрямо първите дни на септември. До сряда-четвъртък стойностите на термометрите ще вървят нагоре с всеки ден. Около първия учебен ден ще регистрираме максималните стойности в поредното септемврийско затопляне – на места в равнинните райони около и вероятно над 30 градуса.

Коментари

Новини Варна