IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
06:55 | 6 юни 2014
Обновен: 03:37 | 15 май 2024

Парламентът пак заработи от втория опит

Парламентът пак заработи от втория опит

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът пак заработи от втория опит

И днес парламентът събра кворум от втория опит. При първия опит се регистрираха 119 депутати от необходимите поне 121 и председателят Михаил Миков отново бе принуден да даде 15-минутна почивка за повторна регистрация. Втория път се регистрираха необходимите 121 народни представители.
В началото на днешното заседание депутатите гласуваха ударно няколко закона.
Те подкрепиха законопроекта за отмяна на Закона за публично-частното партньорство. Мотивите на вносителите са, че той е неработещ, пише dnes.bg.
Парламентът гласува на първо четене и промените в Закона за туризма, които предвиждат от догодина да отпадне изискването за категоризация на самостоятелните заведения за хранене и развлечение.
НС прие на първо четене и промени на Закона за стоковите борси и тържищата, както и промени на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.
Финансовият министър Петър Чобанов дойде в пленарна зала за разглеждане на законопроект за новия външен дълг от 1.493 евро. Той беше освиркан от опозицията.

Коментари

Новини Варна