IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:15 | 11 септември 2021
Обновен: 11:27 | 3 май 2024

Пореден протест срещу COVID мерките у нас (НА ЖИВО)

Костадин Костадинов поведе шествие в триъгълника на властта

По материала работи: Слав Велев
Пореден протест срещу COVID мерките у нас (НА ЖИВО)

Днес се провежда пореден протест срещу COVID мерките пред Народното събрание. Този път демонстрацията е организирана от партия „Възраждане”.

Според протестиращите новите мерки ограничават правата на граждани и предприемачи. Демонстрацията е мирна, а движението пред НС не е блокирано.

Недоволните обаче заявиха, че, ако правителството не премахне мерките, са готови за нови протести пред Президентството.

Исканията са: 

 отпадане на неефективните и неадекватни здравни мерки; 

преустановяване на принудителната ваксинация;

прекратяване на разделението на “ваксинирани” и “неваксинирани” и гарантиране от държавата на заложеното в Конституцията право на образование, здравеопазване и труд за всеки български гражданин.

преустановяване на натиска върху децата ни, премахване на носенето на задължителни  маски в училище, изключване на възможността децата да бъдат тествани;

прекратяване на натиска върху българските учители.

„Децата най-тежко преживяват стреса от неадекватните мерки. Неукрепналото им съзнание и малък житейски опит не им позволяват да направят реална преценка на случващото се. Ежедневно им се втълпява страх от другите хора, от другарчетата им, от зарази и „смърт“. Настояваме децата ни да бъдат оставени на мира и да им бъдат спестени неадекватните и увреждащи здравето им мерки. Настояваме държавата да проучи как се отразяват тези мерки върху здравословното и психическо състояние на децата в дългосрочен план. Настояваме да престанат експериментите с тях!

Призоваваме всички родители да протестират с нас днес, защото само заедно и обединени ще успеем да се справим.

Призоваваме всички учители да се присъединят към нас днес: Вие сте избрали тази най-благородна професия, за да помагате на децата, да ги образовате и да ги направите добри граждани и човеци. Децата ви вярват и ви обичат. Не ги предавайте! Не им слагайте „намордници“ и не ги докарвайте до ужас. Не разрешавайте да ги тестват и маскират. Те са не само нашето, но и вашето бъдеще!

Вие учителите сте отговорни за българското образование, основен стълб на държавността и трябва да бъдете оставени спокойно да вършите работата си без натиск и без принуда. Вие сте важни, за да я има България!

Призоваваме всички българи независимо от тяхната професия, партийна и друга принадлежност да бъдат на протеста с нас.

Това е протест на целия български народ.

Само заедно и обединени ще успеем да устоим на натиска.

Време е маските да паднат!", пишат организаторите.

Коментари

Новини Варна