IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:30 | 15 септември 2021
Обновен: 19:24 | 16 март 2024

Радев: Готов съм с новото правителство

Янев: Очаквам отново да съм премиер

По материала работи: Слав Велев
Радев: Готов съм с новото правителство

В Пазарджик държавният глава участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ "Христо Смирненски"

Готов съм със състава на новото правителство. Заповявдайте утре в президентсвото, където ще го представя официално. Това заяви в Пазарджик президентът Румен Радев, но отказа всякакви подробности, предаде "Монитор".

На въпрос какво не са научили българските политици, той отговори, че трябва да се мисли първо за България, а това не винаги е било правено. Румен Радев отказа оценка на отиващия си парламент, като заяви че това ще го направят гражданите. 

В Пазарджик държавният глава участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ "Христо Смирненски". С словото си пред деца, учители и родители той пожела на добър час през новата учебна година и определи училището не просто като храм на знанието, а като свято място.

„Много се радвам, че имаме такива учители и с общи усилия водим нелеката борба нашите деца да бъдат в клас“, подчерта държавният глава. По думите му само така образованието може да постигне своята голяма цел – не само да дава знание, а и да възпитава и да изгражда личности.

Без вашите усилия българската духовност и нашето бъдеще са просто немислими, обърна се Румен Радев към учителите и добави, че подкрепата на родителите към децата също е важна за успеха на образованието. „Нека новата учебна година ви донесе много знания и много нови приятели“, каза още държавният глава пред учениците в ОУ „Христо Смирненски“ в Пазарджик.

Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това заяви самият той от Габрово.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, каза Янев.

„Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той.

„Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.

Янев добави, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.

По-късно днес Министерският съвет ще представи отчет на свършеното през изминалите месеци.

Коментари

Новини Варна