IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:15 | 18 септември 2021
Обновен: 03:20 | 17 април 2024

С 14% средно скачат пенсиите у нас

Няма списък за уволнения в държавата, категоричен е Гълъб Донев

По материала работи: Слав Велев
С 14% средно скачат пенсиите у нас

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното правителство беше да запази своя неутралитет, да бъде далеч от политическите партии, да изпълнява своите задължения и да може да подготви едни честни и справедливи избори, да минимизира купения вот, така че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1. Това обясни пред БНТ Гълъб Донев, вицепремиер и служебен министър на труда и социалната политика.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в НС, приличаше по-скоро на предизборна кампания, отколкото на един смислен парламентарен дебат, призна Донев.

За голяма част от българските пенсионери това е единствения доход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от бедност и социално изключване, обясни социалният министър.

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е Донев. Актуализацията на ДОО беше направена така, че да бъде гарантирана финансовата стабилност на системата, подчерта министърът.

По думите му до 600 лева ще е ръстът на средната пенсия до края на годината.

На въпроса дали, докато са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори - мисля, че не.

Няма списък за уволнения в държавата, аз поне не съм виждал такъв, категоричен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов".

Коментари

Новини Варна