IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:30 | 26 септември 2021
Обновен: 03:07 | 23 април 2024

ГЕРБ-СДС се регистрираха за вота, продължават да крият кнадидатите си (ВИДЕО)

Атанасова изрази надежда да са първа политическа сила

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ-СДС се регистрираха за вота, продължават да крият кнадидатите си (ВИДЕО)

Кадър: Нова ТВ

ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за двата предстоящи избора на 14 ноември – за президент и вицепрезидент и за Народно събрание. Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията бяха внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и други представители на партията, предаде "Дарик". 

„Надяваме се, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в следващия парламент. Показали сме, че можем да се съобразим с вота на хората”, посочи Десислава Атанасова на излизане пред медиите. 

Тя отказа да говори за имена и заяви, че това предстои да стане ясно много скоро. 

"Днес приключват номинациите за всички наши структури и за двата вида избори. Когато ги обобщим, обществото ще разбере и нашата кандидат-президентска двойка, и нашите листи за народни представители. Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук. Как политическите партии, спечелили доверието на хората, не могат да носят отговорност, а българите отново са принудени да отидат на избори неясно за какво", добави Атанасова. 

По думите й хаосът в политическата система се дължи на разбъркването, "което направи Радев и с това, че не беше център за обединение и на институции, и на партии, за да носи отговорност за гражданите."

Коментари

Allensut ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна