IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:40 | 30 септември 2021
Обновен: 17:35 | 17 април 2024

ТИР с 55 афганистанци спрян на "Тракия". Обещали по 150 лв. на шофьора

Спипали ги край Ихтиман

По материала работи: Слав Велев
ТИР с 55 афганистанци спрян на "Тракия". Обещали по 150 лв. на шофьора

Снимката е илюстративна

ТИР с 55 афганистанци спрян на "Тракия". Обещали по 150 лв. на шофьора. Под ръководството на Районна прокуратура – Ихтиман се води разследване по образувано досъдебно производство за нелегален трафик на мигранти, съобщиха от прокуратурата, предаде "Труд".

Около 11 ч. във вторник на автомагистрала "Тракия" полицейски служители са спрели за рутинна проверка товарен автомобил. При отваряне на багажното отделение са били установени 55 чуждестранни граждани.

В хода на изясняване на случая е било установено, че мигрантите са от афганистански произход, като 23 от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

Водачът на товарния автомобил - 38-годишният А.С. от гр. Бургас, бил задържан. При снемане на сведения, той заявил, че непознато за него лице му обещало по 150 лева на човек за превозването на чужденците до София.

Извършен е оглед на местопроизшествието, тежкотоварният автомобил е иззет.

Вчера шофьорът е бил привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Ихтиман задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

Новини Варна