IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:00 | 8 октомври 2021
Обновен: 12:29 | 22 април 2024

С "тайни клиенти" пипнаха трима менте превозвача. Спряха колите им! (ВИДЕО)

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата

По материала работи: Слав Велев
С "тайни клиенти" пипнаха трима менте превозвача. Спряха колите им! (ВИДЕО)

Снимки и видео: Главна дирекция "Национална полиция"

Екипи на "Национална полиция", Икономическа полиция, "Автомобилна администрация" и НАП проведоха акция срещу незаконни таксиметрови превози. Действията им са осъществени чрез използване на схемата "таен клиент", съобщиха от пресслъжбата на МВР.

Във фокуса им бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата. Установено бе, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

Оперативните действия продължават.

Коментари

Новини Варна