IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:45 | 29 октомври 2021
Обновен: 16:34 | 25 април 2024

Мъж почина пред болница минути след изписването му от COVID отделението

69-годишният мъж издъхнал пред очите на близките си

По материала работи: Слав Велев
Мъж почина пред болница минути след изписването му от COVID отделението

Снимка: МБАЛ-Елхово

69-годишен мъж е починал само минути след изписването му от COVID отделението на болницата в Елхово. Трагедията става пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.


 
"Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта, преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават", разказа пред NOVA Иванка Георгиева, която е дъщеря на починалия.


 
На сутринта обаче мъжът е изписан, а за това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са били уведомени. 
 
Дъщеря му твърди, че мъжът не е можел да се движи и е бил в тежко състояние.
 
"Поисках да ми кажат какво е състоянието му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал", разказва внукът на починалия.
 
От болницата до момента не са излезли с позиция по случая. Близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

Коментари

Новини Варна