IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:30 | 2 ноември 2021
Обновен: 09:10 | 26 март 2024

Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви хора!

Подигравките срещу българския бизнес от страна на служебното правителство продължават с пълна сила

По материала работи: Слав Велев
Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви хора!

Подигравките срещу българския бизнес от страна на служебното правителство продължават с пълна сила. До скоро поне се опитваха да ни замазват очите с някакви имитации на мерки и подкрепа, но през уикенда ни беше казано в прав текст, че в момента не съществуваме за държавата, това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Ето и целия текст: 

Трима министри се изредиха в медиите през последните дни и ясно заявиха – компенсации за ударените от „зеления сертификат“ сектори няма да има! Казаха го вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева! 

Бизнесът, видите ли, не бил затворен и затова нямало нужда от икономическа подкрепа. Абсолютна подигравка! При регистрирани над 80% спад в оборотите и празни обекти, служебното правителство ни каза – оправяйте се! 

Удивени сме от несъстоятелността на тези хора, които имат наглостта директно и в очите да се подиграват на хилядите български работодатели и стотиците хиляди служители, оставени на произвола на съдбата от собствената си държава. 

Напомняме, че ние направихме своите предложения как да се работи с въведения „зелен сертификат“, така че да има поне някакъв здравен и икономически ефект: 

Да има безплатни бързи тестове, както беше в цяла Европа. 

Да се признаят тестовете за антитела. 

Правителството да даде пример като въведе „зелен сертификат“ в държавната и общинска администрация, в които е едно от най-големите струпвания на хора.

Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударите най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, на моменти безумните правила, наложени от вас…

Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви сертификати! Фалшиви хора!

Коментари

Новини Варна