IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:15 | 10 ноември 2021
Обновен: 04:20 | 30 април 2024

4718 лв. годишно струва едно дете на България

Най-много средства се отделят от държавния бюджет за образование, а най-малко за здравеопазване

По материала работи: Слав Велев
4718 лв. годишно струва едно дете на България

Национална мрежа за децата представи анализ на финансовите инвестиции на българската държава в децата в областите здраве, образование и социална подкрепа.

Проучването беше представено с телевизионно дискусионно студио в ТВ1 „Колко струва едно дете на България?“с участието на експерти от основните политически партии.

Анализът, който до момента се отнася за периода 2017-2020 година, е направен по поръчка на Национална мрежа за децата на база на специално създаден инструмент, разработен от Институт за пазарна икономика. Данните ще се актуализират всяка година с нова информация за планираните и реалните инвестиции в трите основни направления – здравеопазване, образование и социални дейности в бюджета на България. Това е първият по рода си в България инструмент за анализ на инвестиции и може да се използва  за оценка и проследяване на финансовите вложения в детските политики.

Коментари

Новини Варна