IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:45 | 14 ноември 2021
Обновен: 17:44 | 25 април 2024

Взрив постави край на най-големия завод за обувки на Балканите от соца

На мястото му ще има магазини за хранителни стоки и плочки

По материала работи: Слав Велев
Взрив постави край на най-големия завод за обувки на Балканите от соца

Снимка: ПроНюзДобрич

В събота сутринта на 13 ноември 2021 бе съборен комин на територията на бившия обувен завод “Добрич”. Той бе останал самотно да стърчи на терена, където доскоро се издигаха административната и производствени сгради от най-големия в миналото завод за детски обувки на Балканите. Вече всичко е в руини. Материалите от разрушаването ще бъдат разделени и след рециклиране тухлите и бетонът на 90% ще бъдат използвани в строителството на новите обекти, съобщиха от фирмата, която извършва разчистването, „Танатос“, предаде ПроНюзДобрич.

От там по-рано обявиха, че до 20 ноември трябва да бъдат съборени сградите и разчистен теренът, за да започне строителството на новия търговски център в града.

Там ще се издигат пет магазина и кино. Инвеститор на обекта е „Търговски център Добрич“ ЕООД. Единият от магазините ще е „Лидл“, другият „Мартинели“, ще има голям търговски обект за храна и други принадлежности за домашни животни, както и други. Със сигурност в новия търговски център ще има и кино. Такъв ангажимент е поел инвеститорът.

ВИДЕО гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна