IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
09:19 | 16 юни 2014
Обновен: 07:48 | 24 март 2024

Двуметрова вълна заля старозагорско село

Двуметрова вълна заля старозагорско село

По материала работи: Пламен Янков
Двуметрова вълна заля старозагорско село

Близо двуметрова вълна заля снощи старозагорското село Турия. Водата е придошла от река Турийска и за минути залива цялото село. Улиците се превръщат в реки, а над 50 къщи са наводнени.

Ситуацията в селото обаче вече е овладяна. Това съобщи за БТА областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която е на мястото на инцидента. Поройният дъжд вчера стана причина за отнесена пътна настилка, съборени огради и 60 наводнени къщи и сгради. Тази нощ две семейства, останали без подслон, са били настанени при роднини. Оказана е и помощ на болен човек, който от 8 години е неподвижен и е изпаднал в шок от случващото се.
Животните са спасени. Има отнесени контейнери и пропаднал път. Два автомобила са били повлечени от бедствието.
Три спасителни екипа отводняват с моторни помпи дворове и сгради. Екипи на Областното пътно управление почистват улиците.
Инспектори на Регионалната здравна инспекция са в селото, за да предотвратят избухването на епидемиологичен взрив. Специалисти на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" подготвят еднократни помощи за пострадалите семейства. Сформирана е комисия в община Павел баня, която тази сутрин е започнала работа по установяване на щетите от наводнението.
Щетите се оценяват на над половин милион лева. „Започва оценка на щетите и представянето им пред междуведомствената комисия", заяви областният управител Живка Аладжова.
Река Турия е водосборна от Средна гора.

Коментари

Новини Варна