IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:45 | 16 юни 2014
Обновен: 04:07 | 17 април 2024

15 години затвор получи банковият похитител от Сливен

15 години затвор получи банковият похитител от Сливен

По материала работи: Пламен Янков
15 години затвор получи банковият похитител от Сливен

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 15 години затвор за похитителя в банка в Сливен. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи News.bg. Върховната инстанция потвърждава решение на Бургаския апелативен съд от февруари.
Припомняме, на 19 февруари тази година Апелативният съд в Бургас призна за виновен Стефан Стефанов, който на 23 март 2011 г. влезе в банков клон в Сливен, за да го ограби. Впоследствие обаче простреля охранителя и държа няколко часа служители на банката като заложници.
Апелативният съд гледа делото, след като то бе върнато от ВКС на първа инстанция и впоследствие през октомври стигна до него. Апелативните съдии потвърдиха присъдата на Сливенския окръжен съд, който призна Стефан Петров за виновен за опит за въоръжен грабеж.
Касационното производство е образувано по жалби на подсъдимия и на частен обвинител. Стефанов настоява за обективна оценка на обстоятелствата и намаляване на наказанието.
Прокурорът от Върховната касационна прокуратура е на мнение, че жалбите са неоснователни и следва да бъдат оставени без уважение.
Решението е публикувано на сайта на ВКС.

Коментари

Новини Варна