IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:40 | 3 декември 2021
Обновен: 13:15 | 28 март 2024

Никола Минчев е новият председател на парламента

Кандидатурата на ПП бе подкрепена от 158 депутати

По материала работи: Слав Велев
Никола Минчев е новият председател на парламента

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е председател на 47-ото Народно събрание. Кандидатурата му беше подкрепена от 158 депутати. 72 се въздържаха, 1 беше против, предаде "ДНЕС.bg".  Парламентарна традиция е председателят на НС да е от най-голямата парламентарна група, като и този път тя беше спазена.

Минчев Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат в "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков". Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта "Продължаваме промяната".

Най-малката парламентарна група „Възраждане“ също имаше свой кандидат за председател на НС. Това беше Цончо Ганев, но очаквано той не беше одобрен.

Всичко за първото заседание на 47-то НС четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна