IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:00 | 7 декември 2021
Обновен: 07:45 | 19 април 2024

Вижте кой е човекът, изпрал 53 млн. лв. от "Хемус".

Борислав Колев е топ съдия по футзал

По материала работи: Слав Велев
Вижте кой е човекът, изпрал 53 млн. лв. от "Хемус".

Арестуваният заради изтеглените кеш пари от Лот-5 на магистрала "Хемус" е обвинен за пране на пари, съобщават от Софийската градска прокуратурa. Мъжът се казва Борислав Николаев Колев, научи "24 часа" и е топ съдията ни по футзал. От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“.

След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв. Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. По данни на "24 часа" брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван. Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 03.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП. В миналото Колев е бил данъчен. Днес е съдия по футзал и единственият български рефер, който е в категория "Елит" на УЕФА. Мъжът бе втори рефер на тазгодишния финал на Шампионската лига по футзал между Барселона и Спортинг Лисабон.

Футзалът (известен още като минифутбол или футбол на малки вратички) е спорт, разновидност на футбола. Първоначално е наричан мини-футбол, като след 2000 година започва да придобива популярност името „футзал“

Коментари

Странен странен ( преди 2 години )
Нтеррсно, бълвате нещо в медиите, но ъочно ли е, неточно ли е!?! Интересна снимка, би трябвало да сложите малко по-достоверна,нали?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна