IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:30 | 7 декември 2021
Обновен: 04:14 | 17 април 2024

Депутатите се разделиха още на първата си среща заради зеления сертификат

"Това би затруднило работата на Народното събрание", каза Корнелия Нинова

По материала работи: Слав Велев
Депутатите се разделиха още на първата си среща заради зеления сертификат

Снимка: Архив

Няма все още единодушие по отношение на въвеждане на зелен сертификат за влизане в парламента. В първа точка извънредно ще залегне в дневния ред казуса с вестник „Труд“, където ще има изслушване на министъра на културата проф. Велислав Минеков. Това стана ясно от изявления на Десислава Атанасова от ГЕРБ и лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на председателския съвет в парламента, предаде "Дарик".

„Бяхме против. Имаме си аргументи – това ще затрудни работата на народните представители, но трябва да спазваме всички други мерки – маски, дистанция“, посочи Нинова.

„Между нас и мандатоносителя няма разминаване. Чакаме становища от другите коалиционни партньори. Манданосителят „Продължаваме промяната“ води тези разговори с другите партньори. Те водят разговори с отделните партиите, при нас вчера изчистихме окончателните въпроси, чакаме и одобрение от другите, за да излезем при Националния си съвет подготвени“, заяви Нинова в кулоарите на парламента.

„Допълнихме законодателната си програма още вчера. Няма разногласия. Чакаме другите партиите да прегледат коалиционното споразумение. Всяка партия трябва да си каже мнението, това е колегиално и уважително“, коментира Нинова. В парламентарните комисии няма да има партийно разпределение на квотен принцип, стана ясно още от нейните думи.

През тази седмица ще се свика и комисията, която ще изработика Правилника на Народното събрание. Формирането на редовните комисии не е бил обсъждан, защото все още не е ясно коалиционното споразумение и съответното разпределение на министерствата, не се знае дали ще останат 23 на брой и дали няма да има промени в наименованието, посочи председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова. Според нея, това неимоверно ще доведе до забавяне в работата на парламента и приемането на Бюджет 2022.

Повече гледайте във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна