IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
10:00 | 8 декември 2021
Обновен: 07:44 | 12 май 2024

Трима ранени при челен удар между автобус и тир край Силистра

Закъсали камиони, пътят за Русе е непочистен

По материала работи: Слав Велев
Трима ранени при челен удар между автобус и тир край Силистра

Снимка: Фейсбук/Шофьори на камиони-Truckers/Georgi Iliev Ivanov

Трима са пострадали при челен сблъсък между автобус и тир край Силистра, съобщи БНР. Автобусът пътувал по линията Силистра - София, а тирът - в посока Силистра. Ударът между тях станал челно на разклона на селата Коларово и Зафирово, по данни на полицията. В резултат на инцидента 36-годишният водач на автобуса е със счупен крак, а по първоначални данни други двама пътници – мъж и жена, са по-леко пострадали.

Извършва се оглед на местопроизшествието и се очаква специализирана техника, която да издърпа машините и да освободи пътя. В момента той е затворен. Има обходен маршрут през селата Ситово - Босна - Сокол и Зафирово.

Сигналът за катастрофата е бил получен в 5,45 часа. На този етап се смята, че лоши метеорологични условия и непочистен път са причините, довели до произшествието. Снежната покривка в Силистренско е 2-3 сантиметра, съобщават от Областно пътно управление. На места в района на Тутракан обаче достига и до 10 см. Не се очаква усложняване на обстановката, тъй като температурите на въздуха се повишават. От 4 сутринта е излязла техника в община Дулово, за да разчиства пътната мрежа. Всички машини са по места е установила проверка и чистят по предварително определените маршрути.

Коментари

Новини Варна