IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
10:30 | 11 декември 2021
Обновен: 09:40 | 27 март 2024

За ЧНГ: Всички търсят къща на село. Вижте как вървят цените

Повишило се е търсенето на имоти за гости преди празниците

По материала работи: Слав Велев
За ЧНГ: Всички търсят къща на село. Вижте как вървят цените

Преди празниците търсенето на къщи за гости се засилва. Цените варират, но изборът на подобни места за почивки е ограничен още през октомври заради по-ранните резервации.

Мирослав Дечев търси къща за гости от края на октомври, но с изненада разбира, че повечето са заети. Семейството му е предвидило между 300 и 500 лева бюджет за 3-4 дни.

„Насочихме се към региона Стара Загора и община Елена. Почти никъде няма свободни места и вероятната причина е това, че хората искат да се отделят, да не се струпват в големи хотели, спа комплекси и т.н., които са популярни за коледните и новогодишните празници. Та това беше причината и при нас“, казва Мирослав, предаде GlasNews.

Интересът към къща под наем за празниците е още от края на август, а същинските резервации започнали през септември, споделят от бранша.

Къщата за гости на Добрин Чайлев между Дряново, Трявна и Боженци отдавна е заета.

„И в момента има запитвания. Мога да кажа, че в рамките на една седмица, едно десетина запитвания има. По празниците, за Коледа, за Нова година и следващите седмици сме заети. Първите запитвания започнаха още август месец, но къщата е резервирана още от септември“, казва Чайлев.

При запълнен капацитет, нощувката на човек на това място излиза 27 лева. В зависимост от района и удобствата обаче наемите на къщите за гости се движат между 180 и 400 лева.

Според Ивелина Иванова, която е собственик на къща за гости, причината за високото търсене е, че по този начин се избягват големите хотели и струпването на хора.

 

Коментари

Новини Варна