IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:40 | 16 декември 2021
Обновен: 20:23 | 24 март 2024

Арестуваха испанец, убил българка и я заровил край Разград

44-годишният чужденец бил женен за 40-годишната жертва

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха испанец, убил българка и я заровил край Разград

Тежко криминално престъпление разкриха органите на реда в Разград. Окръжната прокуратура привлича към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116 от НК 44-годишен испански гражданин, временно пребиваващ в Република България. Той е установен като извършител на убийството на своята съпруга - българка, изчезнала преди няколко дни.

Във връзка със случай на изчезнала жена от Разград, Окръжната прокуратура в града е възложила на ОД на МВР проверка. В хода на работата по случая е установено, че 40-годишната жена е станала жертва на тежко криминално престъпление. В резултат от извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото й.

Предстои съпругът на жертвата да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред Окръжен съд – Разград за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по случая тече и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Разград.

Коментари

Новини Варна