IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:30 | 19 декември 2021
Обновен: 01:19 | 26 април 2024

Кметът на Ахелой излезе от ареста, но без книжка за 2 г. и с 2 бона по-малко

Съпругата му подозира "сценарий" срещу политика и друг път се случвало да кара пиян

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Ахелой излезе от ареста, но без книжка за 2 г. и с 2 бона по-малко

Освободиха от ареста кмета на Ахелой, но му отнеха книжката за две години и го глобиха с 2 000 лв. заради отказа му да изпълни полицейско разпореждане.

Кметът на Ахелой беше арестуван вчера след гонка с полицията по илиците на малкото крайморско градче. Иван Георгиев е карал криволичейки по улиците, но при задържането си е отказал да даде проба за алкохол, както и кръв за анализ. 

След като щракват белезниците Георгиев заявява, че му е лошо и е откаран в болница за преглед. След като разбира обаче, че трябва да даде кръв за изследване, внезапно оздравява. Пред съпругата си заявил, че всичко е постановка. 

"Няма да излезе! Каза, че всичко е по някакъв сценарий. Не шофира по принцип пиян, може би един-два път да се е случвало", заяви съпругата на кмета на Ахелой Божана Георгиева.

"С баща ми заедно работихме и не мога да кажа глупости за него! Хубаво момче е. Пиело му се пил, и аз съм пил като бях млад", коментира Мишо Ников, който е станал свидетел на задържането.

Иван Георгиев е четири мандата кмет на Ахелой от ГЕРБ. Той е освободен снощи от ареста, преди да изтекат 24 часа от задържането му. 

Книжката му ще бъде отнета за срок от две години.  

Коментари

Новини Варна