IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:15 | 20 декември 2021
Обновен: 20:51 | 17 април 2024

Банките ни сурвакат за ЧНГ с по-високи такси

Tаксите се превърнаха в по-значим приход на фона на падащите лихви по кредитите

По материала работи: Слав Велев
Банките ни сурвакат за ЧНГ с по-високи такси

С нови, по-високи такси ще ни сурвакат част банките от Нова година. Други вече сториха това през декември. Финансовите институции продължават да вдигат цените на най-използваните от гражданите услуги като разкриване на банкови сметки, внасяне и теглене на пари, преводи и използване на банкови карти, показва проучване на в. "Сега".

По този начин в последните години таксите, които банките събират от клиентите си, се превърнаха във все по-значим приходоизточник за тях на фона на падащите лихви по кредитите. Така дори и в коронакризата, когато много хора и фирми загубиха работата си и бизнеса си, банките бележат впечатляващ ръст на печалбите си - за тази година печалбата на банковата система се е увеличила с близо 50% спрямо миналата година.

Повишение на част от таксите и комисионите в тарифите, при теглене на каса, при погасяване на кредит, преводите на пари, ползването на дебитните карти са само част от учеличенията, които подготвят банките.

Коментари

Новини Варна