IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
16:30 | 27 декември 2021
Обновен: 14:03 | 29 март 2024

Набеденият за кучеубиец от Пазарджишко проговори! Защо прегази горкото животно

Не го видях, твърди 52-годишният мъж

По материала работи: Слав Велев
Набеденият за кучеубиец от Пазарджишко проговори! Защо прегази горкото животно

Снимка: GlasNews.bg

Пуснаха от ареста мъжа, който прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре. Арестуваният за денонощие е на 52 години, като предстои прокуратурата да му повдигне обвинения.

"Не го видях. Имаше трактор спрял и не го видях. Виждал съм го много пъти това куче там, как нарочно ще го прегазя", заяви пред GlasNews.bg мъжът, след като излезе от ареста. 

Навръх Бъдни вечер в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как джип преминава през лежащо в страни от пътя куче.  Сигналът до полицията е  подаден от местни жители. От организация за защита на животните са закарали кучето във ветеринарна клиника и оставено за лечение. Състоянието му е тежко. 

"Аз също имам кучета и не бих направил такова нещо. Сега ще лежа в затвора. Ще сложа камери на цялата улица, за да видят какви хора живеят там. Нарочно го бяха оставили това болно куче на пътя, което често е и агресивно", каза още мъжът при опит да избяга от чакащите го репортери пред полицията. 

На въпрос защо се отклонява от пътя, за да мине през кучето, мъжът отрeче да го е направил. 

По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Коментари

Няма значение ( преди 2 години )
Не си го видял ли?! Я се покажи кой си, *** ***?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна