IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:00 | 31 декември 2021
Обновен: 03:07 | 4 май 2024

Драма на Пампорово с добра развръзка: Дириха по пистите тийнейджър

Спряна карта за ски помогна да открият изчезналия син на зам.-министър

По материала работи: Слав Велев
Драма на Пампорово с добра развръзка: Дириха по пистите тийнейджър

Яна Данаилова със сина си Александър/Снимка: Фейсбук/Yana Danailova

Полиция и Планинската спасителна служба издирваха в четвъртък няколко часа 15-годишния син на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов в Пампорово. През цялото време момчето необезпокоявано карало ски. Слава богу, Алекс бе открит невредим следобед чрез картата му за лифта. Тийнейджърът заминал с приятели да кара ски в курорта. Баща му и майка му Яна останали в София, тъй като семейството има малко бебе. За зла беда, Алекс забравил телефона си в колата на баща си. От 10,30 ч в четвъртък роднините не можели да се свържат с тийнейджъра. Затова Пламен Данаилов пусна пост във фейсбук и обяви сина си за издирване. От 10,30 часа днес нямаме връзка със сина ни, 15-годишно момче, Алекс. За последно е видян на писта А5, ПАМПОРОВО! Облечен е с черен ски екип и черна каска, висок около 185. Обявен е за издирване.

Безкрайно благодаря, написа Данаилов. Майка му Яна Данаилова разказа пред “24 часа”, че веднага след като не успели да се свържат с Алекс, баща му запалил колата и тръгнал към Пампорово “Свързали сме се с приятелите му, както и с Планинската спасителна служба, обявен е за издирване”, посочи жената. 15-годишният Александър бил на ски с приятели. Спускали се по черна писта, когато той им казал: “Само да си оправя каската, и се спускам след вас”. От този момент натам няма връзка с него, разказа пред “24 часа” сестра му Дарина. Облечен бил изцяло в черно.

“Има сигнал за издирване на изчезналия Алекс. Ангажирани са ски полицията и екипите на спасителната служба в курорта. Обявен е за местно издирване. Предполагаме, че е някъде по пистите”, каза директорът на ОД на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов. Той обясни, че ако момчето не бъде открито, след спирането на лифтовете щял да се разшири периметърът на издирване. За щастие, дотам не се стигна, защото Алекс беше открит невредим. Момчето е било на писта А5, която е червена и започва от тв кулата “Снежанка” в посока към местността "Ардашлъ". Според регистрите за категоризация на пистите червените са за напреднали скиори. 4 часа след като бе обявен за издирване, семейството се сетило, че лифтът на Пампорово е дигитализиран и за него се ползва се електронна карта. Затова се обадили на оператора и спрели билета на Той все още не знаел какво се случва, когато от екипа му подали телефон, на който била майка му. Ученикът бил страшно изненадан защо всички са толкова притеснени.

“Не съм знаел, че ме издирват”, казал младежът на спасителите От сърце ви благодаря, приятели! Оценяваме подкрепата ви! Благодаря и на всички спасителни служби и екипа на 112! Благодаря ви! Весело посрещане на новата година!, написа Данаилов, след като синът му бе открит. Скъпи приятели, благодарение на всички вас намерихме Алекс! Безкрайно благодаря на всички ски патрули, спасителна служба, спасители, екипа на 112 и всички медии, които ни се притекоха на помощ! Алекс е в добро здраве, цял ден е карал ски и бе изумен защо сме толкова притеснени... Благодаря ви приятели! Обичам ви! Благодаря!, гласеше пък публикацията на щастливата майка на момчето Яна. Пламен Данаилов е кадър на “Има такъв народ”. Той бе предложен от тях за финансов министър в нереализирания им кабинет в миналия парламент. Данаилов има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Баща е на 3 деца - голяма дъщеря, Алекс и бебе на няколко месеца.

Коментари

Новини Варна