IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:40 | 1 януари 2022
Обновен: 00:45 | 24 април 2024

Арестуваният с граната в София е бивш военен и фен на „Възраждане“

Антиваксърът се казва Милен Методиев от Асеновград

По материала работи: Слав Велев
Арестуваният с граната в София е бивш военен и фен на „Възраждане“

 Снимка: Нова ТВ

Задържаният 53-годишен мъж с граната на пл. "Княз Александър I" в центъра на София, където се провеждат тържествата по случай Новата година се казва Милен Методиев и е бивш военен от Асеновград. Той е бил агресивен, заплашвал е, че ще се взриви, и е отправял призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора, съобщи БНР. Отведен е в I РПУ в  столицата, където го разпитват.

БГНЕС съобщи, че задържаният е симпатизант, а жена му, която е пътувала с него — член на партия „Възраждане“.  В автомобила им са намерени още работещ електрошок, 4 броя ножове с с остриета по-дълги от 6 см. остриета и 1 бр. тактическа брадва, предаде БНТ.

С действията си органите на реда са предотвратили възможен инцидент в празничната нощ. В момента на мястото текат действия на полицията. По неофициална информация проверка е установила, че граната е учебна и не е опасна.

БГНЕС съобщи, че в задържания са открити 2 гранати. Мъжът е заплашвал, че ще се взриви на площада и е бил въоръжен с две бойни гранати, съобщи и bTV.

По информация на БНТ мъжът имал антиваксърски убеждения. Полицията ще проследи камерите в района, за да установи дали е имал съучастник или място, където е скрил други боеприпаси. МВР моли за съдействие хората, ако видят лица със съмнително поведение незабавно да сигнализират на тел. 112.  

Междувременно стана ясно, че задържаният се е придвижвал заедно с жена. Тя е задържана в хипермаркет в столичния квартал "Дружба", съобщава БНТ. Там е открит и автомобилът, с който са пътували. Той е с пловдивска регистрация. В багажника е намерена черна тактическа жилетка с два пистолета, които по данни на задържания са реплики, които си е бил закупил. 

Мъжът и жената са задържани за 24 часа и вече им му е повдигнато обвинение от Софийска районна прокуратура. 

Коментари

Новини Варна