IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:30 | 4 януари 2022
Обновен: 05:36 | 19 април 2024

Днес православната църква почита Събора на 70-те апостоли

На 4 януари имен ден празнуват всички, които носят името Тихомир и Тихомира

По материала работи: Слав Велев
Днес православната църква почита Събора на 70-те апостоли

Днес православната църква почита Събора на 70-те апостоли. Освен познатите 12 апостоли, Христос има и други - 70, които проповядвали не само със слово, но и с примера на добродетелния си живот.

На 4 януари имен ден празнуват всички, които носят името Тихомир и Тихомира. Честит празник на всички именици със специални пожелания за крепко здраве и творческо вдъхновение към нашия колега Тихомир Грдинаров.

Днес с благодарствен молебен и литийно шествие ще бъде отбелязана 141-годишнина от освобождението на София. На този ден ген. Гурко превзема града, като разгромява армията на Осман Нури паша. С освобождението на София Руско-турската война преминава в нова фаза, която позволява настъплението към Южна България. По-малко от месец след това идва и окончателното освобождение на страната, след като е подписано Одринското примирие, което слага край на войната.

Снощи някой от вас сигурно са успели да видят първия звездопад за годината. Метеорният поток Квадрантиди е активен от края на декември до втората седмица на януари. При подходящи условия, могат да се наблюдават между 60 и 100 падащи звезди на час. Звездният дъжд се вижда най-добре от северното полукълбо, и в частност в Европа.

Коментари

Новини Варна