IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
10:15 | 4 януари 2022
Обновен: 10:38 | 17 април 2024

Катаджии завардиха курортите и... урожай - 400 пияни и дрогирани шофьори

Акции от Коледа до Ивановден

По материала работи: Слав Велев
Катаджии завардиха курортите и... урожай - 400 пияни и дрогирани шофьори

Над 400 пияни и дрогирани шофьори са заловени от КАТ от 23 декември до 3 януари сутринта. Повечето случаи са установени около зимните курорти и в големите градове. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция” към Главна дирекция “Национална полиция”, предаде "Труд".

“Стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в някои случаи - концентрация около три промила алкохол. При такова вече говорим за тотална неадекватност от водача”, посочи Близнаков.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал. На 1 и 2 януари миналата година тежките катастрофи са били 24 с 2 загинали и 33 ранени.

Днес от КАТ не дадоха данни колко шофьори са отказали да бъдат тествани за алкохол, колко за наркотици и колко и за двете. В края на миналата година Върховният административен съд излезе с тълкувателно решение, че отказаните 2 теста за алкохол и дрога са две различни нарушения, за които се налагат две наказания. 

Коментари

Новини Варна