IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
07:17 | 5 януари 2022
Обновен: 13:36 | 25 април 2024

Брутално! Тийнейджъри млатят момче, унижават го. Снимат! ВИДЕО

Причината за скандала е момиче

По материала работи: Слав Велев
Брутално! Тийнейджъри млатят момче, унижават го. Снимат! ВИДЕО

Видео с брутално насилие над дете скандализира мрежата. Група от 8 младежи нанасят побой над свой връстник и заснемат гаврата с телефоните си. Случаят е от столичния квартал "Лагера". По информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години. 

3-и януари, около 8 часа вечерта. 8 тийнейджъри бият свой връстник в столичния квартал "Лагера". Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си. Този човек разказва, че причината за скандала е момиче. Не иска да покаже лицето си, защото се страхува да не стане и той обект на агресия. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столичното 51-во училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение. До сега не е участвал в сбивания в училище.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата. 

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът Калин Гайтанджиев. 

Училищен психолог вече е започнал работа с пострадалото дете. Образувано е и досъдебно производство

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Коментари

Пешо ( преди 2 години )
Излагате се, това са нормални работи които се случват от как свят светува с децата на тази възраст.. Още преди 30 години аз лично минах през подобни неща и това беше един период от поне 10 години, но нямаше камери за да се документират, това не означава че не са се случвали.. освен това, това което се вижда на видеото е смешно, вие не знаете какво е истински бой..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна