IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:45 | 5 януари 2022
Обновен: 15:20 | 26 май 2024

Семейна ковид трагедия почерни ВМА

Проф. Екатерина Титянова и съпругът й Чавдар Русев починаха в един и същи ден

По материала работи: Слав Велев
Семейна ковид трагедия почерни ВМА

Проф. Екатерина Титянова и съпругът й Чавдар Русев

COVID-19 уби двама съпрузи в един и същи ден. Проф. Екатерина Титянова, която е ръководител на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на ВМА и Чавдар Русев, който е изпълнителен секретар в Асоциация за развитие на планинските общини в Република България, си отидоха във вчерашния ден

Това съобщи във Фейсбук роднина на проф. Титянова – Антоанета Титянова. Двамата били отнесени много бързо от коронавируса.

Екатерина Титянова e професор по неврология, доктор на медицинските науки и ръководител на клиника “Функционална диагностика на нервната система”. Член е на Факултетния съвет и ръководи катедра “Неврология, психиатрия, физиотерапия и рехабилитация, превантивна медицина и обществено здраве” при Медицинския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, основател и титуляр е на дисциплината “Нервни болести” в него. От 2013 г. е академик на Българската академия на науките и изкуствата, а от 2015 г. – академик на Сръбската кралска академия.

Проф. Титянова завършва медицина през 1982 година в Медицинска академия – София. Започва работа като невролог в райнната болница на град Гоце Делчев. През 1983 г. Постъпва като асистент в Катедрата по неврология на Медицинска академия, София. По-късно става ръководител на неврологично отделение при Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия “Св. Наум” ЕАД, София и на Лаборатория по клинична невросонография.

Екипът на ИА "Черно море” изказва съболезнования на близките на починалите

Коментари

Новини Варна